Pressemelding (Oslo 1.7.2021):  Nortelco Nordic AS og Adeptor AS har blitt enige om at 100% av aksjene i Nortelco Electronics AS selges til Adeptor med virkning fra 1.7.2021. Nortelco Electronics AS vil bli drevet med samme navn ut 2021 mens de to selskapene blir kjent med hverandre og finner en egnet struktur for fremtiden.

 

Les mer...

Nortelco har fra starten i 1945 hatt hovedfokus på elektroprodukter. Senere ble  elektronikkområdetintrodusert og på 2010-tallet beveget konsernet seg inn på automasjon. De to sistnevnte forretningsområdene er i dag samlet i Nortelco Electronics AS, sidestilt med Nortelco AS som fremdeles konsentrerer seg om elektroproduktene. Nortelco AS er ikke påvirket av avtalen og vil bli drevet videre av nåværende eiere.


Espen Nysted som leder Nortelco-gruppen forteller at transaksjonen er en del av en større plan som lar dem fokusere på vekst og videreutvikling av elektrovirksomheten, både organisk og ved eksternt volum.


- Vi mener at vi i Adeptor har funnet en svært velegnet eier til å videreutvikle virksomheten i Nortelco Electronics AS, sier Nysted. Adeptor AS har 20 års erfaring som en verdiøkende distributør av elektronikk og elektrisk utstyr for krevende markeder for et utvalg av globalt  anerkjente merkevarer, inkludert Belden og Hubbell.


Adeptor er aktive innenfor områdene industriell IT, industriell telekommunikasjon, EX og industribelysning samt EX kabelinnføringer.


- Selv om dette ikke var et selskap vi kjente så god fra før ble vi umiddelbart begeistret for kombinasjonen av det sterke produktsortimentet og ikke minst mennesker med spisskompetanse og erfaring, sier Dag Ivar Roald fra Adeptor. Adeptor ser flere interessante sammenhenger mellom sitt etablerte forretningsområde innen industriell IT og automasjonsmiljøet i Nortelco Electronics. Sistnevnte har i en årrekke utmerket seg med klasseledende kompetanse på blant annet PROFIBUS og PROFINET.

 

Videre ser Adeptor at kjernevirksomheten i Nortelco Electronics - gjennom for eksempel avanserte test og måleinstrumenter - gir en helt ny og samtidig relevant tilvekst i produktporteføljen og sikrer tilstedeværelse i nye og bærekraftige markeder.

 

Svein Hermansen, som leder Nortelco Electronics, har på sin side stor tro på at overtagelsen vil styrke begge selskapene.


- Begge selskaper har som målsetning å vokse i sine markeder og bli en enda viktigere partnere både for eksisterende og nye kunder. Dagens kunder ønsker å effektivisere sin hverdag, både ved å finne et bredere sortiment hos sine partnere og teknisk kompetanse, sier Hermansen.

 

Roald påpeker videre at både Adeptor og Nortelco Electronics deler samme grunnleggende forretningsmodell og visjon, der man satser på distribusjon av kompetansekrevende produkter til profesjonelle markeder, drevet fram av lidenskapelige fagpersoner og produktspesialister som skaper merverdi for sine partnere.

 

For mer informasjon, kontakt med


Dag Ivar Roald  - Daglig leder – Adeptor AS / 90 777 126


Svein Hermansen - Daglig leder - Nortelco Electronics AS / 900 22 381


Espen Nysted - CEO - Nortelco Nordic AS / 916 14 650


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.